11.11.2012_Guide to Foreign Japanese Kitchen

Moe Takemura, urodzona w Japonii stworzyła książkę kucharską, która w bardzo prosty i przejrzysty sposób pokazuje jak można przygotować japoński posiłek używając składników dostępnych w Europie (a konkretnie w Szwecji, gdzie projektantka studiuje wzornictwo przemysłowe). Guide to the Foreign Japanese Kitchen zawiera około 30 przepisów przedstawionych bardzo czytelnie, z pięknymi zdjęciami pokazującymi nie tylko gotowe danie, ale i składniki (co może być pomocne przy robieniu zakupów w przypadku mało doświadczonych kucharzy 🙂 ) Moim zdaniem każda książka kucharska powinna tak wyglądać. Pewnie wtedy dużo częściej zaglądałabym do kuchni 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: